Pálinkafőzés legfrissebb

45 literes pálinkafőző

2 hét ago

Új mérettel bővült a Pálinka Mester termékcsalád. A Pálinka Mester Dávid 35 literes, egylépcsős pálinkafőző lett felbővítve 45 literes méretre. Az üst átmérő nem változott, csak magasabb lett a dupla-falú tartály. Ennek megfelelően a kupola és az oszlop a kisebb és nagyobb méretre is csereszabatos. 

tovább

Kárpátalján készül a csernobili pálinka, az Atomik

2 hét 3 nap ago

Csernobilban termett almából és az övezetből származó vízből készül Kárpátalja első hivatalosan bejegyzett pálinkafőzdéjében az Atomik − írja a Kárpáti Igaz Szó. A helyi lap értesülései szerint a pálinkát a Persa Zakarpatyszka Palicsarnya gyártja. Az ital teljesen biztonságos, ezt ukrán és brit kutatók is megerősítették.

tovább

A járvány levonulása után szervezik meg a XII. Gyermelyi Pálinka Estet

2 hét 4 nap ago
Az idén nem tudják a szokásos időpontban megszervezni a XII. Gyermelyi Pálinka Estet. Nagy Attila, a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesületének elnöke hangsúlyozta: amint a járványügyi szabályok megengedik, megrendezik a bírálatot és a díjkiosztó gálaestet. Hozzátette: a technikai szervezést már elkezdték, s várják a magánfőzők, bérfőzetők, illetve a kereskedelmi főzdék nevezéseit. 

tovább

Pálinkafőző

3 hét ago

Kinek mit jelent a szó? Összerezzenés a finánctól, huncut mosoly egy jól sikerült pálinka miatt, hidegrázás a guggolós végett, csillogó fémszerkezet, hobbi, megélhetés, hivatás, sorolhatnánk még. Másként értelmeztük régen, amikor a házi pálinkafőzés tiltott gyümölcsnek számított és most, mikor több mint 10 éve szabad a pálinkafőző használata. 

tovább

Magyar pálinkakutató Kínában

1 hónap ago

A Kínai-magyar Gyümölcspálinka Kutató Laboratórium célja elsősorban a tudományos kutatómunka lesz, a tervek szerint azonban Csungking tartományi jogú városban a közeljövőben egy pálinkaüzem megépítésére is sor kerül, ami nemcsak termelési feladatokat lát majd el, de a kutatóintézet oktatóbázisaként is funkcionál egyben.

tovább

Ellenőrizve
12 perc 18 másodperc ago
Feliratkozás a következőre: Pálinkafőzés legfrissebb hírcsatorna